Projecten


Of je kaas lust

In 2017 zijn we enthousiast begonnen met ons project Of je kaas lust o.l.v. producent Sofie van Manen t.b.v. het 650 jarig bestaan van Woerden. Dit project was al vergevorderd maar daar kwam door Covid19 verandering in. Door de lockdown in maart 2020 werd de organisatie rondom dit fantastische project helaas niet meer haalbaar. Hierdoor hebben we in mei/ juni 2020 met pijn in ons hart besloten om het idee in de ijskast te leggen.

Oude kaas

Mei 2020 - In de ijskast (wat niet is kan nog komen):

  • Of je Kaas Lust is een filmproject dat gemaakt wordt door en voor Woerdenaren. De geschiedenis van Woerden kent talloze tot de verbeelding sprekende verhalen. Wij, de makers van de film, hebben ons ten doel gesteld om de rijkdom aan historie te documenteren in een film met een flinke knipoog. Immers, zoals ook met kaas moet het rijpen, maar zeker zijn smaak behouden.
  • De regie was in handen van Woerdenaar Mike Warmels.
  • In 2022 bestaat Woerden 650 jaar. In dat jaar zou de film vertoond worden in Annex Cinema.
  • Daarnaast wilden we Woerdenaren actief betrekken bij het beeld dat Woerden achterlaat op de bewoners zelf. B.v. in de vorm van het organiseren van workshops op scholen om kinderen zelf te leren hoe je een historisch filmpje maakt.
  • Deze projecten zouden direct verband hebben met de realisatie van de film.

Of je nieuws lust

Juni 2020 - Een nieuwe start:

We leggen het bijltje er niet bij neer en hebben gekozen voor een ander project welke wel haalbaar in deze veranderlijke tijden.

Voor meer informatie, ga naar de website: ofjekaaslust.nl